Birgitte Bisgaard
Fakta:
- Kunsthal Brantebjerg
Nakke Nord 65
+45 2617 9615 - Hjemmeside
http://brantebjerg.dk/
Vil du også læse?
Kunsthal Brantebjergs hvidkalkede bygninger ligger for enden af en grusvej på Nakke Nord, syd for Rørvig, omkranset af marker og udsigt til det smukke kurvede landskab.
Her finder man et velbesøgt spisehus, Eatery, med åbent til frokost og igen til aften. Brantebjergs fine galleri byder velkommen, ved siden af et lækkert gæstehus som kan lejes og har plads til ti personer.
Man skal stå tidligt op, bestille bord i god tid, for spisehuset er hamrende populært og selvom der altid er plads til gæster, som kommer for kaffe og kunst, er det ærgerligt at køre forgæves, med næsen sat op efter lækre retter, af lokale råvarer, og økovin. Stemningen i den ombyggede kostald, er uformel, indretningen er så smagfuld, at man får lyst til at hænge ud, lytte til vinylplader under de smukke loftslamper og drikke endnu en kop grøn te, som i øvrigt trækker fra teposer syet af kvinder i Nepal.
Bestil bord på Brantebjerg Eatery, det vil du ikke fortryde.
Kunsthallen har højt niveau; denne sommer med et duo-show; en udstilling med kunstnerne Faranak Sohi og Nadia Plesner.
Faranak skaber de mest fantastiske værker af perler, blandt andet i skulpturer af kager taget ud af konditoriet, La Glace, i det indre København, et Leica kamera, en analog rulle Kodak film og en god gammeldags kødhakker af farvestrålende plasticperler. Faranak har utrolig sans for detalje og vidunderlig humor, som får de fleste til at trække på smilebåndet.
Nadia Plesner billerer med en række tankevækkende malerier af mennesker i intimsituationer, travlt optaget af at forevige sig selv med mobiltelefonen. Hvilken SoMe-platform deres narcisisstiske selfies ender på, er det op til dig selv at afgøre.
Kunsten kurateres af Pernelle Caspersen, en interessant billedkunstner og medejer af Brantebjerg, som hun driver med sin mand, Pawel Wedrowsko. Pernelles udtryksfulde billeder af kvinder, som viser bryster, kan heldigvis også opleves på kunsthallen.
Pawel har overtaget Brantebjerg efter sine forældre, som købte gården i 1979. Familien flygtede til Odsherred fra det kommunistiske diktatur i Polen, startede galleriet og dyrkede afgrøder på de omkringliggende marker.
Galleriet har noget for enhver tegnedreng, originale værker, plakater, små fine vaser i keramik, alt er til salg, nøje udvalgt og med dejligt højt niveau.
Jeg vil, i en senere blog, beskrive gæstehuset, smagfuldt indrettet af Pernelle, den omfattende ombygning af Brantebjerg, indretningen og de valg som er truffet.
Brantebjerg lugter langt væk af omtanke, kvalitet og kreativitet, dygtige folk som tænker over hver eneste detalje og gør sig umage – det er bare med at pumpe cyklen og komme afsted, nu eller til foråret hvor perlen atter åbner.
(Dette er ikke et sponsoreret indlæg).